23 Ιουν 2023

Η επίγευση μιας σχολικής χρονιάς που φεύγει…



Η επίγευση μιας σχολικής χρονιάς που φεύγει…

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, επιλέγω το ακόλουθο απόσπασμα του Μίλοραντ Πάβιτς,  για να  σας αποχαιρετήσω:

«Όταν το βράδυ κοιμόμαστε, στην πραγματικότητα μετατρεπόμαστε σε ηθοποιούς και πηγαίνουμε πάντα σε άλλη σκηνή για να παίξουμε τον ρόλο μας. Και στη διάρκεια της ημέρας; Στο φως της μέρας μαθαίνουμε τον ρόλο αυτό. Καμιά φορά δεν τον μαθαίνουμε όπως πρέπει και τότε δεν τολμάμε να εμφανιστούμε στη σκηνή και κρυβόμαστε πίσω από τους άλλους ηθοποιούς που ξέρουν καλύτερα τα λόγια τους και τα βήματα για αυτό τον δρόμο.

Και εσύ, εσύ είσαι εκείνος που έρχεται στην αίθουσα  να δει την παράστασή μας, και όχι να παίξει έναν ρόλο. Ας πέσει το μάτι σου πάνω μου στην καλύτερη στιγμή μου, γιατί κανείς δεν είναι και τις εφτά μέρες τη βδομάδα ούτε σοφός ούτε ωραίος».

Μίλοραντ Πάβιτς,  Το λεξικό των Χαζάρων

Ευχαριστούμε, λοιπόν, όσους πρόθυμα έριξαν το βλέμμα τους στις καλύτερες στιγμές μας αυτή τη χρονιά και εκτίμησαν την προσπάθειά μας... 

Συγχαρητήρια στα εκτάκια μας, που έπαιξαν τους ρόλους τους σαν επαγγελματίες ηθοποιοί στα θεατρικά του Αριστοφάνη, "Πλούτος" και "Λυσιστράτη", σκορπώντας γέλιο, χαρά και πολλά διαχρονικά μηνύματα για τη ζωή και τη καθημερινότητα μας  στους παρευρισκόμενους!!!

Να ευχηθούμε στα  μαθητούδια  μας, που τόσο αγαπάμε να ανοίξουν τα φτερά τους , να πετάξουν και να ανακαλύψουν νέους εκπαιδευτικούς  ορίζοντες!!! Και να θυμάστε το σοφό απόφθεγμα του βαθυστόχαστου Νίκου Καζαντζάκη που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου! Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες… Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες!».

Αγαπητά μας παιδιά, ό,τι κι αν κάνετε στη ζωή σας, κρατήστε την αθωότητα της παιδικής σας ψυχής, που εμείς γνωρίσαμε, πορευτείτε με όραμα και με οδηγό τις αρχές και τις αξίες που διδαχτήκατε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας! Κυνηγήστε τα όνειρά σας και στοχεύστε σε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένα! 

Σε μένα και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που αλλάζουμε σχολικό περιβάλλον να  ευχηθούμε  να κρατήσουμε τις καλύτερες στιγμές που ζήσαμε μαζί και να  συνεχίσουμε να προσφέρουμε το έργο μας με τον ίδιο ζήλο σε όποιο μετερίζι κι αν βρεθούμε…Το 47ο Δημοτικό Σχολείο θα αποτελεί πάντα μια ζωηρή και όμορφη μελωδία στην ψυχή μας με όμορφες αναμνήσεις...

Κάθε ταξίδι κρύβει κι έναν θησαυρό …Φύλαξέ τον στην καρδιά σου και προχώρα…

Σας ευχαριστώ όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές/τριες, για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου!!!

Καλό  καλοκαίρι με υγεία και υπέροχες στιγμές!!! 


Η   Υποδιευθύντρια του Σχολείου

Τελάκη Σοφία





 

 

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης