23 Ιουν 2023

Ευχαριστήριο μήνυμα









Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού, Δρ. Γιώργο  Α. Καλογεράκη και τον κύριο Αριστομένη Συγγελάκη ,  Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, για το  κάλεσμα που έκαναν στο σχολείο μας, προκειμένου οι μαθητές/τριες των Ε και ΣΤ τάξεων, να συμμετέχουν με τα εικαστικά έργα τους στην Έκθεση ζωγραφικής, που διοργάνωσε η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της περιοχής.

Ευχαριστούμε και την εκπαιδευτικό Εικαστικών του σχολείου μας, κυρία Αρχιμανδρίτη Μαρία-Ειρήνη για την καθοδήγηση και την οργάνωση  των έργων των μαθητών στην έκθεση.

Η ιστορική μνήμη της εγκληματικής δράσης των γερμανών στρατιωτών στη Βιάννο και στη Δυτική Ιεράπετρα, στεγάζεται σήμερα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, που βρίσκεται πλησίον του πανεπαρχιακού μνημείου στο Σελί Αμιρά.

Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τα ιστορικά στοιχεία, τις πληροφορίες που αποκόμισαν  και τη σημαντικότητα των εκδηλώσεων τιμής που κρατάνε ζωντανή τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνη την περίοδο.

Τα έργα των μαθητών/τριών  θα εκτεθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο του 2023 στον ίδιο χώρο, αφού τότε κορυφώνονται οι τιμητικές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου.

Σε όλους τους μαθητές αλλά και στα Σχολεία, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι συμμετοχής. 

 

 

Η Υποδιευθύντρια του Σχολείου

 

Τελάκη  Σοφία

 


 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης