18 Οκτ 2020

Ενημέρωση για COVID-19

 


Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι εκπαιδευτικός  του σχολείου μας είναι θετικό κρούσμα covid 19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνο οι μαθητές του ΣΤ1 θεωρούνται στενές επαφές και παραμένουν σε καραντίνα με  στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.  Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
 Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
 Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
 Δε συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.
Παρακαλούμε, οι μαθητές του ΣΤ1 να παραμείνουν σπίτι τους μακριά από ευπαθείς ομάδες ατόμων, να απέχουν από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες και να ενημερωθούν σχετικά οι υπεύθυνοι των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι, έγινε ιχνηλάτηση επαφών και ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση.
Οι υπόλοιποι  μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  δεν θεωρούνται στενές επαφές σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που έγινε και θα έρθουν κανονικά στο σχολείο.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλες και όλους!
Η διευθύντρια του σχολείου
Αθηνά Κριτσωτάκη

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης