15 Απρ 2018

Ε2: «Ας σώσουμε τη Γη. Μπορούμε!!!»(Video)

Το Animated Video με τίτλο «Ας σώσουμε τη Γη. Μπορούμε!!!», δημιουργήθηκε  στο μάθημα της Πληροφορικής, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος  «Ενεργώντας πράσινα», που υλοποιούν οι μαθητές/τριες του Ε2 τμήματος του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του τμήματος κα. Μαρία Γκαραγκούνη και τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Νίκο Χουρδάκη.

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Απριλίου στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (Ηράκλειο, 19-21 Απριλίου 2018).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Βασικός μας στόχος είναι να πείσουμε τα μέλη της σχολικής κοινότητας ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων και ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη. Μπορούμε λοιπόν με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες να αλλάξουμε το κλίμα!!

Τα παιδιά  αφού διερεύνησαν το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Πρότειναν μικρές καθημερινές λύσεις ώστε να «Σώσουμε τη Γη» και να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, τις οποίες και κατέγραψαν σε μικρά αυτοσχέδια περιοδικά, τα  “fanzine”.

Στη συνέχεια χωρισμένοι σε ομάδες έγραψαν το σενάριο και με οδηγό το κέφι και τη φαντασίας τους, ζωντάνεψαν τις λέξεις τις έκαναν εικόνα, χρώμα, κίνηση και ήχο.

Στο μάθημα της Πληροφορικής χρησιμοποίησαν τη δωρεάν έκδοση της διαδικτυακής εφαρμογής Powtoon για τη δημιουργία του Animated Video και το ελεύθερο λογισμικό Audacity για την ηχογράφηση και την επεξεργασία των ηχητικών μηνυμάτων.

Δείτε το έργο:

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Νίκος Χουρδάκης - Πληροφορικός
Μαρία Γκαραγκούνη - Εκπαιδευτικός Τμήματος Ε2

Μαθητές/τριες τμήματος Ε2, 2017 - 2018
Αναστασάκης Βασίλης
Βερβερίδης Χρήστος
Βερίγος Αλέξανδρος
Βροντάκη Δήμητρα
Γιακουμάκη Λυδία
Δερμιτζάκη Όλγα
Διαμαντής Άγγελος
Διαμαντή Ελένη
Ζαχαράκη Αλεξάνδρα
Μιχελιδάκη Ειρήνη
Μοναχός Γιώργος
Νεονάκης Γιώργος
Ορφανός Γιώργος
Πλερωνάκη Μαριλία
Σεττίν Έλλη
Σμαραγδάκη Χρυσή
Σταματάκης Νίκος
Τζωρμπατζάκη Όλγα
Φαρσάρης Μιχάλης
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης