2 Απρ 2017

Εργαστήριο για μαθητές με τίτλο: «Κάνε Παιχνίδι!»


Το Σάββατο 29 Απριλίου, στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), θα διεξαχθεί εργαστήριο για παιδιά 10 ετών και άνω με τίτλο «Κάνε Παιχνίδι!» και εισηγητή τον Δρ. Δημήτρη Γραμμένο, Ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Πρόκειται για ένα συμμετοχικό εργαστήριο/εισαγωγή στη σχεδίαση ψηφιακών παιχνιδιών πλατφόρμας. Μέσα από ποικίλες διασκεδαστικές δραστηριότητες με απλά – μη τεχνολογικά – υλικά, το εργαστήριο απαντά με βιωματικό τρόπο σε μια σειρά ερωτήσεων όπως:
  • Τι κάνει ένα παιχνίδι να είναι «παιχνίδι»;
  • Τι το κάνει διασκεδαστικό;
  • Τι είναι τα ψηφιακά παιχνίδια πλατφόρμας;
  • Από ποια «συστατικά» αποτελούνται;
  • Τι είναι η «σχεδίαση» ενός παιχνιδιού και γιατί χρειάζεται;
  • Ποια βήματα περιλαμβάνει;
  • Που και πως ανακαλύπτει κανείς νέες, ενδιαφέρουσες, ιδέες;
  • Πως μπορεί να μάθει αν - και πόσο - καλές είναι;
Με δυο λόγια, το εργαστήριο εισάγει τις βασικές γνώσεις και τα αρχικά βήματα που απαιτούνται (και
που πολλοί παρακάμπτουν ή αγνοούν) για τη σχεδίαση ενός νέου ψηφιακού παιχνιδιού, προτού καν κάποιος αγγίξει τον υπολογιστή.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές σχεδιάζουν το δικό τους παιχνίδι πλατφόρμας και παίρνουν μαζί τους το πλήρες σχέδιο που οι ίδιοι έφτιαξαν καλλιεργώντας ικανότητες σχεδιασμού και δημιουργικότητας.

Σε επόμενο εργαστήριο, μετά το Φεστιβάλ, και αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουν το παιχνίδι που σχεδίασαν σε υπολογιστή.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για 60 μαθητές με δωρεάν συμμετοχή και δωρεάν παροχή των υλικών του εργαστηρίου.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει απαραιτήτως την εγγραφή του μαθητή στην φόρμα https://goo.gl/forms/WUMHoO4hkIufNLB92 έως Κυριακή 23 Απριλίου.

Για την εγγραφή κάθε μαθητή του 47ου Δημοτικού Σχολείου στο εργαστήριο  «Κάνε Παιχνίδι!», μέσω της παραπάνω φόρμας, απαιτείται το ονοματεπώνυμο και η ηλεκτρονική διεύθυνση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του Σχολείου μας. Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Προσωπικό.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες plirancrete.sch.gr, dide.ira.sch.gr και dipe.ira.sch.gr ενώ θα αποσταλούν και στα σχολεία του Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Απριλίου. 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 29 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00. 

Στους συμμετέχοντες μαθητές θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης