2 Απρ 2017

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μεγαλώνοντας Ψηφιακά Υπεύθυνους Πολίτες»



Στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για γονείς με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μεγαλώνοντας Ψηφιακά Υπεύθυνους Πολίτες».

Εισηγητές του ενημερωτικού σεμιναρίου είναι:
  • η Αφροδίτη Μιχαηλίδη, Πληροφορικός, Υποδιευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Ειδική στην Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό: «Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του Διαδικτύου. Θα δοθούν βασικοί κανόνες ορθής χρήσης και βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ο γονέας σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της ζωής του παιδιού. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει για τα κοινωνικά δίκτυα και τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Τέλος, θα αναφερθούν τρόποι ανίχνευσης ανησυχητικών συμπεριφορών καθώς και μέθοδοι αντιμετώπισής τους. Έμφαση θα δοθεί σε πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα ενώ θα είναι διαθέσιμο όλο το εκπαιδευτικό υλικό.»

  • και η Μελτίνη Χριστοδουλάκη, Νομικός, Υπεύθυνη επικοινωνίας της SafeLine, της Ελληνικής Ανοικτής Γραμμής Καταγγελιών για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, Στέλεχος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) «H κ. Χριστοδουλάκη θα αναφερθεί στις δράσεις και στα στατιστικά στοιχεία της Safeline, σε διαδικτυακά εγκλήματα και στην αντιμετώπισή τους καθώς και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων»
Μετά το τέλος την εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το ενημερωτικό σεμινάριο είναι ανοικτό και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη φόρμα


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00-13:30.
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης