10 Νοε 2023

Ο Μελέτης και οι βιβλιοφάγοι του Β1

 


Τα παιδιά του Β1 με τους δασκάλους τους (την κ. Μαρία και τον κ. Μιχάλη) επισκέφτηκαν την Πέμπτη τη βιβλιοθήκη και μαζί με τον βιβλιοφάγο λύκο μας Μελέτη  και την κ. Μαρία, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, "ταρακούνησαν" το σχολείο. 

Αφού είδαμε και παρατηρήσαμε το εξώφυλλο του καταπληκτικού βιβλίου, "Ένα σχολείο ταρακουνημένο ", της Άλκηστης Χαλκιά, με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή,  χαλαρώσαμε και ακούσαμε τη διήγηση της κ. Μαρίας. Το βιβλίο  "ταρακούνησε" το μυαλό μας. Σκεφτήκαμε, συζητήσαμε , σχεδιάσαμε, ονειρευτήκαμε,..

 Μπήκαμε στη θέση του ήρωα και ταρακουνήσαμε το δικό μας "κουτί - σχολείο". Έπεσαν από μέσα του ότι δεν μας αρέσει (τα κάγκελα, τα σκουπίδια, οι τσακωμοί, οι φωνές,...). Στη συνέχεια το βάψαμε και τοποθετήσαμε μέσα όλα εκείνα τα πράγματα που θα το κάνουν το σχολείο των ονείρων μας. Το γεμίσαμε χαλιά, μαξιλάρια, χρώματα, παιχνίδια, βιβλία και γιορτές. Γιορτή της σοκολάτας, των παιχνιδιών, των βιβλίων, ...





Τα παιδιά κατασκεύασαν το σχολείο των ονείρων τους και μας το  πρόσφεραν.  Ευχαριστούμε τα παιδιά και την κ. Μαρία για το υπέροχο δώρο τους που στολίζει τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!!






 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης