29 Νοε 2021

Πεζοπορώντας με τέχνη στα χνάρια του χαμένου βυθού




Την ευκαιρία να περπατήσουν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, είχαν οι μαθητές/τριες των τμημάτων Δ1 και Στ1 του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στο μαθητικό πρόγραμμα «Πεζοπορώντας με τέχνη» που διοργανώνει ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου.

Η διαδρομή ξεκίνησε από τη μνημειακή ελιά του Πανασού και συνεχίστηκε στα γόνιμα εδάφη περιμετρικά του χωριού, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά θραύσματα της προϊστορικής εποχής και ευρήματα ηλικίας 5 και 6 εκατομμυρίων ετών.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι  μαθητές/τριες ενθαρρύνονταν να συλλέξουν πεσμένα αντικείμενα, όπως κλαδάκια, πέτρες, φύλλα, όστρακα, κοχύλια και ό,τι άλλο θεωρούσαν ενδιαφέρον και να τα αποθηκεύσουν σε ένα σακουλάκι, μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Η τελική στάση πραγματοποιήθηκε στη λιμενοδεξαμενή  που βρίσκεται κοντά στο χωριό Γέργερη. Εκεί, σε έναν υπέροχο χώρο, οι μαθητές έφαγαν το μεσημεριανό τους καταγής, έπαιξαν με την ψυχή τους και στη συνέχεια με την εμψύχωση των εκπαιδευτικών εναπόθεσαν τα υλικά που είχαν συγκεντρώσει και δημιούργησαν εφήμερα γλυπτά αιωρούμενα, αλλά και επιδαπέδια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου για αυτήν μοναδική εμπειρία. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές περάσαμε υπέροχα.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παναγιωτάκη Μαρία, Γκαραγκούνη Μαρία.





































 


 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης