18 Μαΐ 2021

Μουσικό και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Εγγραφές

 





Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α' τάξη Γυμνασίου των  Μουσικών και  Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολ. έτος 2021-2022

       Όσοι από εσάς επιθυμείτε τα παιδιά σας να εγγραφούν στο Μουσικό  ή Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, για το σχολικό έτος 2021-2022 και να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αντίστοιχη αίτηση από 10 έως και 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14.00.

         Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών ή των Καλλιτεχνικών Σχολείων, δε στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή σε κλήρωση άλλου Πρότυπου ή Πειραματικού Γυμνασίου.

Αναλυτικότερα 

Α) Για το Μουσικό Γυμνάσιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2810761696, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mousiko.gr   του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα ενημερωθείτε με νέο έγγραφο.

Την Πέμπτη 20 Μάϊου 2021, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, τις διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, διοργανώνουν την ενημερωτική δράση «Open day», για τους γονείς και μαθητές που επιθυμούν να πληροφορηθούν περεταίρω για τις δυνατότητες, τις προϋποθέσεις φοίτησης, τον τρόπο εισαγωγής, τις προοπτικές στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηρακλείου .

 

         Β) Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο περιλαμβάνει τις εξής κατευθύνσεις:

α. Εικαστικών Τεχνών β. Θεάτρου-Κινηματογράφου γ. Χορού

Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να υποβληθούν διαφορετικές αιτήσεις.

Όσο αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν ιατρικές βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από παθολόγο/παιδίατρο και από ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων θα διενεργηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου  σε ημερομηνίες που θα οριστούν αργότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται

1.    Στο τηλέφωνο: 2810762610 τις εργάσιμες ημέρες σχολείων και ώρες 8:00-14:00.

2.   Στην ιστοσελίδα:  art-school.gr  συγκεκριμένα στο

https://www.art-school.gr/24-4-2021-diadikasia-eisagogis-ton-mathiton-stin-a-gymnasiou-tou-kallitechnikou-scholeiou-tou-etous-2021-2022

                

                                                                                Η  Διευθύντρια

                                                                              Κρητσωτάκη Αθηνά

 

 

 

 

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης