9 Ιαν 2021

Επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας στις 11/1/2021

 


Αγαπητοί γονείς,

Σας εύχομαι Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές.

Όπως όλοι γνωρίζετε επιστρέφουμε τη Δευτέρα 11-1-2021 στο σχολείο. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών μας και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Γι’ αυτό προτείνουμε και σας παρακαλούμε να τηρηθούν από όλους πιστά οι παρακάτω οδηγίες:

Ø      Καθημερινά θα πρέπει να γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών σας το πρωί πριν ξεκινήσετε για το σχολείο. Αν παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης, δέκατα ή πυρετό θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι μέχρι την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων. Μόνο τότε μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο και μετά την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση πυρετού χωρίς την λήψη αντιπυρετικών.

Αγαπητοί γονείς, θα πρέπει καθένας ξεχωριστά να δείξει ιδιαίτερη σχολαστικότητα και ενσυναίσθηση, καθώς πρόκειται για θέμα υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας και όχι μόνο!

 Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται 8:00-8:20, πλην των μαθητών που παρακολουθούν το πρόγραμμα Πρόωρης Υποδοχής. Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων εισέρχονται από τη δυτική πόρτα, ενώ οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων από την ανατολική.

Οι μαθητές εισέρχονται στο σχολείο φορώντας σωστά τη μάσκα τους, χωρίς τη συνοδεία γονέα και κατευθύνονται στην τάξη τους όπου τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός με τον/την οποίο/α έχουν την πρώτη ώρα μάθημα.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων για να μεταφέρουν τις τσάντες των παιδιών τους στις τάξεις. Οι τσάντες πρέπει να έχουν μόνο τα απαραίτητα, ώστε να είναι ελαφριές και να μπορεί να τις μεταφέρει χωρίς δυσκολία ο μαθητής.

Κανένας μαθητής δεν θα παραμένει το πρωί στον αύλειο χώρο παρά μόνο οι μαθητές που έχουν την πρώτη ώρα Φυσική Αγωγή τηρώντας όμως τις αποστάσεις από τους συμμαθητές του και φορώντας σωστά τη μάσκα του.

Η μάσκα πρέπει να καλύπτει και τη μύτη και το στόμα. Η μάσκα κάτω από τη μύτη δεν προσφέρει καμία προστασία !!!Σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους φορώντας σωστά τη μάσκα, κρατώντας τις αποστάσεις και τηρώντας όλους τους κανόνες    υγιεινής!


Στην αποχώρηση:

13:05-13:15 αποχωρούν ανά τμήμα σε σειρά οι μαθητές των Α1, Α2, Α3 τμημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις από τη δυτική πόρτα.

 13:05-13:15 αποχωρούν ανά τμήμα σε σειρά οι μαθητές των Β1, Β2, Β3 τμημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις από την ανατολική πόρτα.

 13:15-13:25 αποχωρούν ανά τμήμα σε σειρά οι μαθητές των Γ1, Γ2 τμημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις από τη δυτική πόρτα.

 13:15-13:25 αποχωρούν ανά τμήμα μαθητές των Δ1, Δ2 τμημάτων τηρώντας τις αποστάσεις από την ανατολική πόρτα .

 13:25-13:30 αποχωρούν ανά τμήμα οι μαθητές των Ε1, Ε2, Ε3 τμημάτων τηρώντας τις αποστάσεις από τη δυτική πόρτα.

13:25-13:30 αποχωρούν ανά τμήμα οι μαθητές των ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3 τμημάτων τηρώντας τις αποστάσεις από την ανατολική πόρτα.

Το Πρόγραμμα του Ολοήμερου, η Πρωινή Υποδοχή και τα διαλείμματα θα τηρηθούν όπως και πριν το κλείσιμο του σχολείου.

 Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα τηρηθούν δυο βάρδιες αποχώρησης από τη δυτική πόρτα. Στις 15:00 για τις τάξεις Β΄, Δ΄ και ΣΤ. Και 15:05 για τις υπόλοιπες τάξεις.

Ø      Η αποχώρηση των μαθητών πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστέρηση, γι αυτό παρακαλούμε να  προσέρχεστε έγκαιρα για να παραλάβετε τα παιδιά σας. Αποφύγετε επιμελώς το συγχρωτισμό στις εισόδους του σχολείου.

 

Αγαπητοί γονείς, η περίοδος που διανύουμε προβλέπεται δύσκολη για όλους. Το σημαντικό είναι να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία, κάθε ιδιαιτερότητα με θετικό πνεύμα-αισιοδοξία και κοινή προσπάθεια. Η συνεργασία όλων μας πρέπει να είναι ουσιαστική. Σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο, την περίοδο της πανδημίας, σας θέλουμε δίπλα μας, συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο μας.

Η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας θα βοηθήσει να είμαστε όλοι ασφαλείς και να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία!

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

                                  

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Σχολείου 


Αθηνά Κρητσωτάκη

 

*Παρακαλούμε, όσοι μαθητές έχουν δανειστεί laptop ή tablet κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, να τα επιστρέψουν στο σχολείο.

 

 


 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης