29 Μαΐ 2020

Επαναλειτουργία Σχολείου




Αγαπητοί γονείς,
Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ξεκινά μια νέα περίοδος όπου καλούμαστε  να επιστρέψουμε  στο σχολείο, στην τάξη μας και να κάνουμε επανασύνδεση με τη ζωή που αφήσαμε  πριν δυόμιση  μήνες .
Όλα θα είναι αλλιώτικα, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από τις αποστάσεις  στην αυλή, στην  τάξη, αλλά και τη «μετωπική-δασκαλοκεντρική» διάταξη των θρανίων, χωρίς δυνατότητα, ομάδων συνεργασίας, βιωματικής, διερευνητικής και ενεργητικής μάθησης. Συγχρόνως θα υπάρχουν και άλλα θέματα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε όλοι,  όπως σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, χωρισμός των τμημάτων σε υποτμήματα, μαθητές που θα λείπουν κ.ά.
Αγωνιούμε, για την επανασύνδεση,  για την κοινωνικοσυναισθηματική και ψυχοκοινωνική προσαρμογή και επανάκαμψη των μαθητών μας και για τους τρόπους που μπορούμε να τους υποστηρίξουμε μέσα από το ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί 
Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και την εγκύκλιο με τις οδηγίες που λάβαμε επισημαίνουμε τα εξής:
Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Όλα τα τμήματα του σχολείου μας  θα χωριστούν σε 2 υποτμήματα,  Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα λειτουργεί  το πρώτο υποτμήμα, Τρίτη, Πέμπτη το δεύτερο.  Την επομένη εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα έρχεται το δεύτερο υποτμήμα και Τρίτη, Πέμπτη το πρώτο. Έχετε ήδη ενημερωθεί σχετικά με e-mail μέσω my school. Έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε τα αδέρφια να είναι μαζί.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται 8:00- 8:15 το πρωί. Οι γονείς θα αφήνουν το παιδί τους στην είσοδο, όπου θα το παραλαμβάνει ο εφημερεύων εκπαιδευτικός και θα αποχωρούν. Κανένας γονέας δεν πρέπει να βρίσκεται στον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές θα κατευθύνονται στα τμήματά τους  όπου θα τους περιμένει ο εκπαιδευτικός με τον οποίο θα έχουν μάθημα την πρώτη ώρα. Δε θα γίνεται η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση στον αύλειο χώρο.
 Η αποχώρηση θα γίνεται σταδιακά ανά τμήμα. Οι εκπαιδευτικοί θα παραδίδουν τους μαθητές στις εισόδους του σχολείου. Από τη δυτική είσοδο θα έρχονται και θα αποχωρούν οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄,  τάξεων και από την ανατολική είσοδο οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, τάξεων. Οι μαθητές που αποχωρούν μόνοι τους πρέπει να έχουν μαζί την κάρτα αποχώρησης.
Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα παραμείνει το ίδιο.
 Τα θρανία θα έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό και η απόσταση  μεταξύ των μαθητών θα είναι 1,5 μέτρο μήκος.
Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, όχι κλιματιστικά.
Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά.
Προβλέπεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτής.
Τα διαλείμματα θα πραγματοποιούνται κανονικά καθώς τα τετραγωνικά μέτρα των αύλειων χώρων επιτρέπουν να μην υπάρχει συγχρωτισμός μαθητών.
Tο Oλοήμερο Πρόγραμμα καθώς και το τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δε θα λειτουργήσουν προς το παρόν.
Το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό.
 Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, με απλή Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα-κηδεμόνα ( Ν 1599/86), επισυνάπτεται, όταν υπάρχει άτομο στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κίνδυνου ή που νοσεί.
Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2810323225 Ή 2810323216) ή μέσω mail, καθώς η είσοδος των γονέων στο Σχολείο από τη Δευτέρα δεν θα επιτρέπεται εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.   
         Η Διευθύντρια του Σχολείου
                                                                                                                  Αθηνά Κρητσωτάκη 


 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης