14 Ιουν 2019

Code my city: Βράβευση μαθητών από τον Περιφερειάρχη

Οι μαθητές του ΣΤ1 και ο μαθητής Μανώλης Παπυράκης του ΣΤ3 βραβεύτηκαν χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου στην Περιφέρεια Κρήτης, για τη συμμετοχή τους στη δράση Code My City του τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 Οκτωβρίου 2018 έως τις 30 Μαρτίου 2019
Αρχικά, 5 μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την Oracle στην Αθήνα στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό με Java μέσω του περιβάλλοντος Alice 3.0. Στη συνέχεια στο σχολείο η γνώση αυτή μεταλαμπαδεύτηκε στους υπόλοιπους μαθητές των τριών τμημάτων της έκτης. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν υλοποίησαν στο μάθημα της Πληροφορικής ένα παιχνίδι με τα μνημεία του Ηρακλείου και μια διαδραστική μακέτα της αίθουσας Τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα άλλα παιδιά των υπολοίπων τμημάτων που ασχολήθηκαν στα πλαίσια του έργου (παράδειγμα 1, παράδειγμα 2), αλλά λόγω αυξημένων υποχρεώσεων με άλλα έργα, δεν μπορούσαν να παραδώσουν κάποιο έργο στο Code My City.
Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κο Σταύρο Αρναουτάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κυριάκο Κώτσογλου και Νίκο Ραπτάκη, το Συντονιστή Πληροφορικής κο Πανσεληνά Γεώργιο και τους πρώην και νυν Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Δντές Αβάθμιας Εκπαίδευσης για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά του σχολείου μας να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία με την συμμετοχή τους στο έργο.
Είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά μας! Καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο!
Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής
Αλέξανδρος Ρονιώτης














 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης