26 Μαρ 2019

« Ένα σχολείο μας πλοηγεί στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας»










Το σχολείο μας συμμετέχει στο μαθητικό πρόγραμμα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου με τίτλο:      « Ένα σχολείο μας πλοηγεί στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας». Στόχος του προγράμματος είναι , μέσα από βιωματική μάθηση, να καλλιεργήσει στους μαθητές  γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που θα τους καθιστούν ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα σέβονται και θα προστατεύουν το φυσικό τοπίο, τα ιστορικά και τα πολιτισμικά μνημεία.
Στην πεζοπορία της 7ης Μαρτίου 200 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς περιηγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Θωμά, σε μια διαδρομή με εκκίνηση την Αγία Βαρβάρα και τερματισμό στην Παναγία Καρδιώτισσα του Αγίου Θωμά. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια πορεία ιδιαίτερου φυσικού κάλους, μέσα από πανέμορφα δρυοδάση, λαξευτούς βράχους, ερειπωμένους οικισμούς, νερόμυλους και βυζαντινά ξωκλήσια.






Στο φετινό πρόγραμμα οι σχολικές κοινότητες  συμμετέχουν ενεργά, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίησή του.  Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων θα συνεργαστούν ως ομάδα με  τους ειδικούς παιδαγωγούς και επιστήμονες  -μέλη του Ομίλου- για να εκπαιδευτούν  και να συνδιοργανώσουν πεζοπορικές εξορμήσεις σε περιοχές  εντός του νομού Ηρακλείου.
Ιδιαίτερα θα εκπαιδευτούν στις παρακάτω δεξιότητες:
Χαρτογράφηση πεζοπορικών διαδρομών, χρήση GPS, πλοήγηση στο πεδίο.
Οργάνωση και διαχείριση ομάδας με χρήση walkie talkie κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.
Πρώτες βοήθειες ( χρήση φορητού φαρμακείου).
Στην επόμενη πεζοπορία που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, την πλοήγηση θα αναλάβουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου & του 15ου Δ.Σχ.
Σας καλούμε να υποστηρίξετε ενεργά αυτό το πρόγραμμα,  που,  εκτός των άλλων, δίνει την δυνατότητα καλλιέργειας συνεργατικών σχέσεων μέσα στη σχολική κοινότητα  και ανοίγματος  του σχολείου  στην κοινωνία,  η οποία θα κληθεί να συμμετέχει στην πεζοπορία που θα διοργανώσει το σχολείο. 

Στις πεζοπορίες μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι ενήλικες ( εκπαιδευτικοί και γονείς που τους/τις συνοδεύουν ) πρέπει να γίνουν μέλη του Ομίλου καταβάλλοντας το ποσό των 5 Ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή μέλους.
                                          
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΩΝ
Κυριακή, 17 Μαρτίου
6ο Γ/σιο & ΓΕΛ Μοχού
Κυριακή, 14 Απριλίου
Μουσικό Σχολείο & 15ο ΔΣ
Κυριακή, 12 Μαΐου
6ο & 44ο ΔΣ & 1ο ΔΣ Κρουσώνα
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου
47ο ΔΣ & 34ο ΔΣ 
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου
7ο Γ/σιο & ΔΣ Βασιλειών 







 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης