16 Δεκ 2018

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του 47ου Δημοτικού Σχολείου




Τελευταία εβδομάδα πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές και το σχολείο μας έχει ήδη μπει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Το σχολείο μας στολίστηκε γιορτινά με την επιμέλεια της υποδιευθύντριας Τελάκη Σοφίας και τη βοήθεια των μαθητριών της ΣΤ τάξης στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου καθώς και των εκπαιδευτικών Μπιρλάκη Ειρήνης, Πουλή Εύης και Χατζηστεφάνου Αναστασίας  στη διακόσμηση.

Όλες οι τάξεις του σχολείου εκτός της έκτης, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση, « Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», τη Δευτέρα 10/12/2018, στο κινηματοθέατρο Αστόρια και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο κάστρο, για να παρακολουθήσουν  διάφορα διαδραστικά παιχνίδια και εφαρμογές και να υλοποιήσουν εικαστικές και γαστρονομικές δημιουργίες. Τη δικιά τους επίσκεψη στο Χριστουγεννιάτικο κάστρο, θα κάνουν και οι μαθητές  της ΣΤ΄ τάξης  την  Τετάρτη   19/12/ 2018.
Οι  μαθητές  των τμημάτων Γ2 και Γ3 πραγματοποίησαν  φιλανθρωπική επίσκεψη στο ίδρυμα Ζωοδόχος Πηγή και μοίρασαν με αγάπη, γλυκά και κατασκευές στα παιδιά του ιδρύματος, την Πέμπτη 13/12/2018.

Γέλια, πειράγματα κι ευχές σκόρπισαν το πρωί της Κυριακής 16/12/2018 στο κέντρο της πόλης,  μαθητές που συμμετείχαν στη δράση  Καλανταρίσματα-Μουσικοπαιχνιδίσματα, η οποία διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τη μουσικοπαιδαγωγική ομάδα Τζαμ – Τζαμ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Δ. Θεοτοκόπουλος. Ανάμεσά τους και μαθητές από το Δ1 τμήμα του σχολείου μας, που με τη συνοδεία γονιών και των εκπαιδευτικών Μαρίας Παναγιωτάκη και Χριστίνας Μετοχιανάκη, ξεχύθηκαν στα σοκάκια του Ηρακλείου και παρουσίασαν σε διάφορα σημεία το μουσικοκινητικό δρώμενο που είχαν ετοιμάσει.
Στο τέλος, όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, συναντήθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, όπου παρουσίασαν τα δρώμενά τους για τελευταία φορά και τραγούδησαν όλοι μαζί.


Όλα τα τμήματα του σχολείου συμμετέχουν στο γιορτινό κλίμα με διακόσμηση, γλυκά και  διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές είτε για τα παιδιά είτε για το παζάρι του σχολείου.

Από την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και τα παιδιά του ΣΤ3,  παρουσιάζουν και μοιράζονται  καθημερινά έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας και άλλων τόπων, μαντινάδες, σκέψεις, ευχές σε κάρτες  και ποιήματα χριστουγεννιάτικα.

 Τη Δευτέρα 17/12/2018, τα παιδιά του ΣΤ2 θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους με θέμα:
 « Χριστούγεννα στον κόσμο» και οι ομάδες εργασίας θα ετοιμάσουν για τους συμμαθητές τους χριστουγεννιάτικα εδέσματα από τις πέντε ηπείρους και θα οργανώσουν ένα πολυτισμικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Επίσης, τα τμήματα Γ2, ΣΤ1, Δ3 και Ε2 την τελευταία εβδομάδα  θα φτιάξουν γιορτινά γλυκίσματα στο χώρο του σχολείου με τους μαθητές τους.
Την Πέμπτη 20/12/2018, τα παιδιά του ΣΤ3 θα πουν τα Κρητικά κάλαντα καθώς και τα Τρίγωνα κάλαντα συνοδεία κιθάρας από τους μαθητές Βοσκάκη Κων/νο και Σφακιανάκη Μιχάλη, στα τμήματα του σχολείου.
Παράλληλα, τα παιδιά του ΣΤ2 θα παρουσιάσουν στην Β' και Γ΄ τάξη  του σχολείου μας :  «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» και θα ΄΄τραγουδήσουν΄΄ μ’ ένα διαφορετικό τρόπο (στην νοηματική γλώσσα), τον « Μικρό Τυμπανιστή», τον οποίο διδάχθηκαν από την εκπαιδευτικό Φανιουδάκη Βασιλική.
Την ίδια μέρα όλη η ΣΤ τάξη θα πραγματοποιήσει φιλανθρωπική επίσκεψη στο γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη για να πουν τα κάλαντα, τον « Μικρό Τυμπανιστή» στη νοηματική και να μοιράσουν δώρα, ευχές και αγάπη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Τέλος, τα παιδιά της ΣΤ τάξης θα βοηθήσουν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, την Παρασκευή 21/ 12/2018.
                                                                                                           Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!


 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης