5 Μαρ 2018

Συμμετοχή του Α1 στο πρόγραμμα "Make A Wish"!

Το τμήμα Α1 του Σχολείου μας, με εκπαιδευτικό την κα. Μηλαθιανάκη Μαρία συμμετέχει στην πράξη προσφοράς και εθελοντισμού: "Αστέρι της Ευχής" που διοργανώνει το Σχολικό Έτος 2017-2018 ο φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Τα  παιδιά και οι γονείς τους, βοήθησαν το έργο του οργανισμού. Αγόρασαν από ένα Αστέρι, πάνω στο οποίο έγραψαν το όνομα και την ευχή τους. Η "λάμψη" του Αστεριού χάρισε χαρά, δύναμη, ελπίδα, ενώ παράλληλα ενίσχυσε την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για 19η συνεχή χρονιά.

Τα παδιά του Α1 έγραψαν τις ευχές τους πάνω στα Αστέρια, δημιούργησαν τις κατασκευές τους και έγραψαν το δικό τους  "Αστεράτο" τραγούδι για να ακουστούν πιο δυνατά οι Ευχές τους! Το τραγούδι των παιδιών συνόδευσε στο αρμόνιο η εκπαιδευτικός Μουσικής κα. Μετοχιανάκη Χριστίνα.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι: "Θα γίνω εγώ το Αστέρι σου"

Ακούστε το τραγούδι, όπως το τραγούδησαν τα "πρωτάκια" του Α1:

 
Επίσης, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο διαγωνισμό "Αστέρι της Ευχής" του Make-A-Wish Ελλάδας.

Οι Φωτογραφίες από τις κατασκευές και τις σχετικές δραστηριότητες στο τμήμα Α1 συνοδεύτηκαν με το τραγούδι των παιδιών και προέκυψε ένα Video, το οποίο αποτελεί την συμμετοχή του Σχολείου μας στον διαγωνισμό.

Οι εργασίες όλων των Σχολείων θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook και θα τεθούν σε ψηφοφορία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί.

Δείτε το Video:

Οι Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν με τα παιδιά του Α1 είναι:
  • Μηλαθιανάκη Μαρία (Εκπ/κός τμήματος Α1)
  • Πολυχρονάκη Σέση (Εκπ/κός Αγγλικών)
  • Μετοχιανάκη Χριστίνα (Εκπ/κός Μουσικής)
  • Χουρδάκης Νίκος (Εκπ/κός Πληροφορικής)
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης