20 Φεβ 2018

Ενημέρωση από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου!Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου στο Σχολείο μας!

Τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τους κινδύνους που "παραμονεύουν" στον κόσμο του διαδικτύου και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο κάθε χρήστης για να αποφεύγει τις "κακοτοπιές" στον ψηφιακό κόσμο.

Στο σχολείο μας φιλοξενήθηκαν οι κυρίες Κατερίνα Ψαρουδάκη και Μαριεύα Καρκανάκη από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες, εξέφρασαν τις απορίες τους και συζήτησαν με τις εκπροσώπους του φορέα και τους παρόντες εκπαιδευτικούς.

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε μια μικρού μήκους ταινία που έχει δημιουργήσει ο αντίστοιχος Αυστραλιανός φορέας.

Σε αυτήν εξετάζονται ζητήματα, όπως η διαδικτυακή παρενόχληση και ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να διαχειριστούν την διαδικτυακοί τους φήμη. Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι οι διαδικτυακές τους αλληλεπιδράσεις μπορούν πολύ εύκολα να έχουν συνέπεια στον πραγματικό κόσμο! Παράλληλα ενθαρρύνθηκαν να υιοθετήσουν θετικές συμπεριφορές στον ψηφιακό κόσμο, τις οποίες θα διατηρήσουν και στην ενηλικίωσή τους.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο και να αποκτήσουν τα εφόδια, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου με σύνεση και ασφάλεια.

Στα παιδιά μοιράστηκε έντυπο υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το οποίο απευθύνεται και στους γονείς.   
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225 - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης