27 Νοε 2017

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου (audio)!


44  χρόνια πέρασαν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Οι μαθητές του ΣΤ2, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Ζαχαροπούλου (εκπαιδευτικός της τάξης) και κας Μετοχιανάκη (εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής), θέλοντας να αναβιώσουν τις στιγμές εκείνες και να νιώσουν τον παλμό των φοιτητών, μπήκαν για λίγο στη θέση τους. 

Ανέσυραν από τα πρωτοσέλιδα της εποχής ειδήσεις, ερεύνησαν και βρήκαν συνθήματα, τραγούδια όμοια με εκείνα που εξέπεμπε ο ραδιοφωνικός σταθμός των 1450 χιλιοκυκλων, ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών.

Στα μεγάφωνα του σχολείου όλοι μαθητές, ανήμερα της επετείου, άκουσαν τη σύντομη εκπομπή, έτσι όπως την έστησαν και την αντιλήφθηκαν οι μαθητές του ΣΤ2 , οι οποίοι μας ταξίδεψαν ηχητικά μερικά χρόνια πίσω θυμίζοντας σε όλους τις μελανές αυτές σελίδες της ιστορίας μας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την αναβίωση του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου, μέσα από την φωνή των παιδιών του ΣΤ2.

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης