29 Μαΐ 2017

«Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι» - Επίσκεψη Λιμενικού!

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφθηκε την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 το 47ο Δημοτικό Σχολείο.

Το κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα,  υλοποιεί το εκπαιδευτικό προγράμμα: «Προσέχω - Μαθαίνω - Νοιάζομαι»

Στόχος του Προγράμματος η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, η σημασία της πρόληψης, η οποία λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος δόθηκε στους μαθητές της Α' και Β' Τάξης η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα που γίνονται κάθε καλοκαίρι στη θάλασσα. 

Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, για σεβασμό στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.
Ευχαριστούμε θερμά το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το κλιμάκιο βαθμοφόρων που μας επισκέφτηκε, συγχαίρουμε για τη δράση τους αυτή και ευχόμαστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης