3 Μαΐ 2017

Εισαγωγή Μαθητών στην Α' Τάξη Μουσικού Γυμνασίου!

Για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2017-2018, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 02 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2017.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλου τύπου Γυμνάσιο (Πρότυπο, Πειραματικό, Καλλιτεχνικό κλπ).

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2017-2018 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν τις εργάσιμες ημέρες από 19-22 Ιουνίου 2017. 

Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους σε όλα τα μουσικά σχολεία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.00 με την γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή οι υποψήφιοι εξετάζονται κατά ομάδες και η επιτροπή διασφαλίζει ότι δεν θα διαρρεύσουν τα θέματα μέχρι το πέρας της εξέτασης. 

Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως και την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.
Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι : «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. 

Η βαθμολόγηση των υποψηφίων που εξετάζονται , γίνεται σύμφωνα με την υπ ́αριθμ.
64379/Δ2/18-04-2017 Υ.Α. (Β ́ 1405) «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων».

Διαβάστε αναλυτικά για την αίτηση στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το συνημμένο αρχείο που αναφέρετε στην εγκύκλιο του Υπουργείου.

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης