29 Μαΐ 2017

Ενδοσχολικη Επιμόρφωση στο 47ο Δημοτικό!



Με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου κας Κουτσουράκη  Στέλας και σε συνεργασία με το σχολείο μας υλοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 ενδοσχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο  με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στην ενότητα "Φως"». Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Ματαλλιωτάκη Ρένα, Δασκάλα του 50ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου-Φυσικός-συνεργάτιδα του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου.
Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και η παροχή εναλλακτικών προτάσεων για την προσέγγιση της συγκεκριμένης ενότητας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου δημιουργήθηκε ένας «σκοτεινός θάλαμος» και όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να περάσουν απ’αυτόν και να ενημερωθούν σχετικά από την κα Ματαλλιωτάκη Ρένα. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν όταν βρέθηκαν στο εσωτερικό του σκοτεινού θαλάμου και είδαν να σχηματίζεται στον τοίχο ή στο ταβάνι ανεστραμμένο το είδωλο των παιδιών που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Ματαλλιωτάκη Ρένα για την εξαιρετική δουλειά και παρουσίασή της.

Διαβάστε στον Σύνδεσμο αναλυτικά τι είναι ο "Σκοτεινός Θάλαμος"
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης