25 Οκτ 2016

Επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών

Με αφορμή τον  εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τη Δευτέρα  17 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας η κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνων, ανάμεσα στους αριστούχους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.
Για την πραγματοποίηση της κλήρωσης ελήφθησαν υπόψη:
  1. Η διαδικασία που προβλέπεται από την παράγραφο 11 του άρθρου 13 του Π.Δ. 201/199(ΦΕΚ 161 Α)
  2. Οι μεταβολές που επήλθαν με την Υ.Α. Φ10/84/Γ1/480/6-7-2001 (ΦΕΚ 863 Β) που αφορά στη διαδικασία επιλογής των μαθητών που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής καθώς και όσων προέρχονται από μετεγγραφή
  3. Οι εγκύκλιοι  με αρ.πρωτ.Φ.10/592/115806/Γ1/07-10-2011/ΥΠΔΒΜΘ και Φ.10/610/118443/Γ1
   Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία έγινε κλήρωση στο καθένα από τα τρία (3) τμήματα χωριστά, ώστε να επιλεγούν αρχικά τρεις (3) αριστούχοι μαθητές (ένας από κάθε τμήμα), και στη συνέχεια κλήρωση μεταξύ των τριών αυτών μαθητών ώστε να επιλεγούν οι δύο σημαιοφόροι ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Ο τρίτος αριστούχος που δεν επιλέχθηκε σημαιοφόρος για κανένα από τα δύο χρονικά διαστήματα αυτοδίκαια ορίζεται παραστάτης.
 Έπειτα έγινε κλήρωση στο κάθε ένα από τα τρία (3) τμήματα χωριστά, ώστε να επιλεγούν από κάθε τμήμα πέντε (5) παραστάτες και (1) ένας υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου και στη συνέχεια έγινε κλήρωση μεταξύ των δεκαοκτώ (18) αυτών μαθητών ώστε να επιλεγούν πέντε (5) παραστάτες και (1) ένας υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε (5) παραστάτες και ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επειδή το σχολείο δεν καταθέτει στεφάνι, ο υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου ορίζεται ως αναπληρωματικός παραστάτης, ο οποίος θα αναπληρώσει αν παραστεί ανάγκη τους παραστάτες, ο ένας για το διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.Στην κλήρωση συμμετείχαν οι μαθητές που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο και όχι στο μέσο όρο των επιμέρους μαθημάτων.
Στην επιλογή σημαιοφόρων - παραστατών συμμετείχαν οι μαθητές: 
ΣΤ1
Καλλέργη Καλλιόπη
Ξηρουχάκη Αλεξάνδρα
Ρουμπάκης Νικήτας
Αρχάβλης Εμμανουήλ
Πασχαλίδη Αικατερίνη
Τζωρμπατζάκης Γεώργιος
Τσιχλάκης Βασίλειος
ΣΤ2
Αργύρη Αικατερίνη Γλυκερία
Καλογιαννάκη Μηνώα Ελένη
Μαρταβαντζή Ιωάννα Ραφαέλα
Παντελιδάκη Ιωάννα
Πλατανάκης Νικόλαος
Σκουλούδη Μαρία
     Χαιρέτη Λαμπρινή
       ΣΤ3
     Βουρεξάκη Ναταλία
     Κατσαράκης Εμμανουήλ
     Ξηρουχάκης Νικήτας
     Σπαθαράκη Αικατερίνη
     Τσιλιμιγκουνάκης Ιάσονας
     Ψυχαράκης Ιωάννης
     Δοκουμετζίδης Κωνσταντίνος 

Κατά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σημαιοφόρος 28ης Οκτωβρίου:
Βουρεξάκη Ναταλία
Παραστάτες 28ης Οκτωβρίου:
1. Παντελιδάκη Ιωάννα

2. Αρχάβλης Εμμανουήλ

3. Μαρταβατζή Ιωάννα Ραφαέλα

4. ΤσιχλάκηςΒασίλειος

5. Ψυχαράκης Ιωάννης
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου Αναπληρωματικός Παραστάτης Οκτ.
6. Ρουμπάκης Νικήτας

Σημαιοφόρος 25ης Μαρτίου:
Καλλέργη Καλλιόπη
Παραστάτες 25ης Μαρτίου:
1.Σπαθαράκη Αικατερίνη

2.Πλατανάκης Νικόλαος

3.Πασχαλίδη Αικατερίνη

4.Τζωρμπατζάκης Γεώργιος

5.Ξηρουχάκης Νικήτας
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου/ Αναπληρωματικός Παραστάτης Μαρτίου
6.Τσιλιμιγκουνάκης Ιάσονας

Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες μας,  για την  προσπάθεια που κατέβαλαν. Σημασία έχει η ατομική προσπάθεια και βελτίωση του καθενός ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάθε κλήρωσης.

      
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης