2 Ιουν 2022

Βιωματικό Εργαστήρι Γονέων

 


Πραγματοποιήθηκε χθες (1/6/2022) στον χώρο του σχολείου μας το προγραμματισμένο  βιωματικό εργαστήρι  με τη συμμετοχή των γονέων της έκτης τάξης. Η δράση οργανώθηκε από την ψυχολόγο κ. Τερψιθέα Βασιλάκη με την αρωγή των δασκάλων της ΣΤ' τάξης. Το θέμα του εργαστηρίου ήταν «Η ομαλή μετάβαση και προσαρμογή στο Γυμνάσιο». Η συνάντηση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη. 



Στο πρώτο μέρος οι γονείς των παιδιών συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο (συναισθήματα, σκέψεις,...). Το ίδιο ακριβώς ερωτηματολόγιο είχε συμπληρωθεί (ανώνυμα ) και από τα παιδιά. Στη συνέχεια οι ενήλικες κρατώντας ένα μπαλόνι που συμβόλιζε τον εαυτό τους, περπάτησαν σε σκοτεινά μονοπάτια του σχολείου γεμάτα εμπόδια για να μπορέσουν μετά από αναζήτηση να βρουν έναν καινούριο χώρο συνάντησης (το Γυμνάσιο). Ρωτήθηκαν για το τι ένιωσαν και σκέφτηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το δεύτερο μέρος όπου παρουσιάστηκαν οι απαντήσεις παιδιών - γονέων στο ερωτηματολόγιο. Ακούστηκε η αυθόρμητη φωνή των παιδιών για σκέψεις και συναισθήματα που αφορούσαν το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.


Στο τρίτο μέρος υπήρξε χώρος και χρόνος για συζήτηση των προβληματισμών.

Σε ευχαριστούμε, Τερψιθέα Βασιλάκη, για την υπέροχή συνάντηση που μας χάρισες!!

Οι δασκάλες/οι της Έκτης τάξης

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης