5 Φεβ 2018

Βραβείο σε διαγωνισμό του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου!


Μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε1 του σχολείου μας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα «Θετικό Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ειδικότερα, οι μαθητές του σχολείου κατέκτησαν το Τρίτο (3ο) Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές του Ε1 δημιούργησαν ένα Ηλεκτρονικό Κόμικ με πλούσιους διαλόγους, που περιείχαν μηνύματα με στόχο την απόκτηση θετικής στάσης σε θέματα δημιουργικής χρήσης και ασφάλειας στο διαδίκτυο. Μέσα από πρωτότυπους διαλόγους τα παιδιά τόνισαν και διέδωσαν το «σύνθημα» της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα»

Μπορείτε να δείτε το έργο των μαθητών στο παρακάτω Video:



Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, που είναι η Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018.

Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Χουρδάκης Νίκος θα βραβευθούν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην κεντρική εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι Μινωϊκές Γραμμές διευκόλυναν την μεταφορά των μαθητών/τριών και των συνοδών τους στην εκδήλωση της Αθήνας.

Εξαιρετικά ήταν και τα έργα των μαθητών του Ε2 και Ε3, που εργάστηκαν και συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η προσπάθεια και η ομαδικότητα που επέδειξαν είναι οδηγός για το μέλλον.

Στις 20 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θα είναι στο σχολείο μας προκειμένου να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά για το πολύ σημαντικό θέμα της Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι (σε αλφαβητική σειρά):
•    Βαβίλης Στέφανος:
•    Καρούζος Λευτέρης
•    Κούτρης Παντελής
•    Μπεϊνάς Νικηφόρος
•    Παπαδάκη Γεωργία
•    Τσαβαρή Ιωάννα
•    Σταυρακάκης Γιώργος
•    Σταυρουλάκης Ζαχαρίας
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης