19 Απρ 2016

Το Glossomobil ταξιδεύει στην Ελλάδα!

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 θα επισκεφτεί το σχολείο μας η ομάδα «Γερμανικά σε κίνηση», γνωστή και ως Glossomobil. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ινστιτούτου Goethe που έχει ως σκοπό να φέρει πιο κοντά τους μαθητές που διδάσκονται τη Γερμανική γλώσσα με τη χώρα και τον πολιτισμό της μέσα από παιχνίδια κι άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.


Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο...

Το
Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση" ξεκίνησε και στην Ελλάδα τη διαδρομή του!
Πέρα από τα στερεότυπα που αναπαράγονται κατά καιρούς, Γερμανία σημαίνει πανέμορφες πόλεις και τοπία, καινοτομίες στην τεχνολογία, τέχνη και μουσεία, θέατρο και μουσική, αθλητισμός, παραδόσεις ... Ένα μείγμα που μπορεί να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!
Μαθαίνουμε περισσότερα για όλα αυτά μέσα από παιχνίδια, δώρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη. Το Glossomobil θα έρθει φορτωμένο με χίλιους και έναν δημιουργικούς τρόπους να σου συστήσει τα Γερμανικά. Ζήσε τη Γερμανία και τα Γερμανικά στον τόπο σου! Το Glossomobil ξεκίνησε το ταξίδι του και η επόμενη στάση είναι στην πόλη σου ...

                                                                          Οι  εκπαιδευτικοί  Γερμανικών
                                                                   Κατσιδονιώτη  Μαρία- Κριαρά Σοφία



 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης