18 Απρ 2016

Εβδομάδα Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού

H Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με την υποστήριξη της Σ Σύμβούλου γαλλικής και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και το το Προξενείο της Γαλλίας στο Ηράκλειο διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά «Εβδομάδα Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού» από 16 έως 20 Μαϊου 2016.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές μαθητικές προβολές, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και βραδινές προβολές. Η φετινή «Εβδομάδα Γαλλικής Γλώσσας & Πολιτισμού» είναι αφιερωμένη στον Γάλλο δημιουργό ταινιών κινουμένων σχεδίων Michel Ocelot. Το έργο του, το οποίο έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, χαρακτηρίζεται από τη χρήση πληθώρας διαφορετικών τεχνικών εμψύχωσης με κυριότερη τη σπουδή του στην τεχνική του θεάτρου σκιών. «Ο Κιρικού και η μάγισσα», «Τα παραμύθια της νύχτας», «Αζουρ και Ασμάρ» είναι μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του Michel Ocelot που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους με τα βαθιά νοήματα και την ευαισθησία τους.
Στους μαθητές των Δημοτικών θα γίνει η προβολή της ταινίας «Ο Κιρικού και η μάγισσα».
Οι μαθητές των Δημοτικών μετά από κάθε προβολή θα έχουν την ευκαιρία ναπαρακολουθήσουν εργαστήρια μουσικής και εικαστικών βασισμένα στο θέμα της ταινίας. Η αυλαία της εβδομάδας Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού θα πέσει το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαϊου στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Σ’ αυτή τη γιορτή θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών από τα εργαστήρια και η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή ταινίας σε ανοιχτό χώρο.
Οι πρωινές προβολές απευθύνονται σε μαθητές Δ, Ε, ΣΤ τάξης και θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 16 έως Πέμπτη 19 Μαϊου στο Μικρό Θέατρο και στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου. (8.45 – 11.00 και 11.15- 13.30 κρατήσεις - 6936912605 ).
       Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού της  Γαλλοφωνίας.  Οι ταινίες εντάσσονται στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων και μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του πρωινού σχολικού προγράμματος.
           Με εκτίμηση

           Αικ Ιωαννίδου  Σχ Σύμβουλος γαλλικής
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης