9 Μαΐ 2022

Ο Πύρρος Δήμας στο 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

 



Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν σήμερα,  Δευτέρα 9/5/2022, οι μαθητές/τριές του σχολείου μας. Είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε μια τεράστια προσωπικότητα, έναν πολυνίκη Έλληνα αθλητή της άρσης βαρών και πρωταθλητή ειρήνης, παγκοσμίου βεληνεκούς, τον Πύρρο Δήμα μαζί με την Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών. Ο Πύρρος Δήμας , ένας σπουδαίος άνθρωπος, έχει αναδειχθεί τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, στην Βαρκελώνη το 1992, στην Ατλάντα το 1996 με την θρυλική προτροπή του τότε προπονητή Χρήστου Ιακώβου "κάτσε κάτω από την μπάρα", στο Σίδνεϊ το 2000 ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αν και τραυματισμένος.

Στην κατοχή του έχει ακόμη τρεις παγκόσμιους τίτλους (1993, 1995 και 1998) Έχει μείνει στην ιστορία με δύο παγκόσμια ρεκόρ τα οποία θα ζουν αιώνια στην κατηγορία των 83 κιλών, η οποία δεν υπάρχει πια.  Συνολικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του σημείωσε 11 παγκόσμια ρεκόρ. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις διακρίσεις του!

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα αλλά και της Αθήνας ήταν ο σημαιοφόρος της  ελληνικής ολυμπιακής αποστολής. Το Μάρτιο του 2005, στην Κωνσταντινούπολη, βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης βαρών ως ο καλύτερος αθλητής του αιώνα.

Για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει αναγνωριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό  Peace end Sport-Eιρήνη και Αθλητισμός.

  







 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης