9 Δεκ 2020

Ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης)

 


ΘΕΜΑ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του να υποστηρίξει επιστημονικά και παιδαγωγικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων στις έκτακτες αυτές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, διοργανώνει Νέο Κύκλο επιμορφωτικών συναντήσων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς με τη μορφή διαδικτυακών, απογευματινών, προαιρετικών σεμιναρίων (webinars). Σκοπός των διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η υποστήριξη στα ζητήματα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε ζητήματα διαχείρισης άγχους και στρες, ψυχικής ανθεκτικότητας, ψυχοκοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης των παιδιών, διαπροσωπικών σχέσεων, υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στη διατροφή και στην ευεξία του παιδιού και της οικογένειας τον καιρό της πανδημίας.

Το πρόγραμμα των ιστοσεμιναρίων ξεκινά αυτή την εβδομάδα με δύο δράσεις:

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, 18:00 – 20:00

Επιμορφωτική συνάντηση που αφορά στην εκπαίδευση των γονέων, με θέμα: “Γνωρίζω και αξιοποιώ την πλατφόρμα WEBEX" (Χρήση και αξιοποίηση της πλατφόρμας Webex για την διδασκαλία των μαθημάτων του σχολείου σε συνδυασμό με την ασύγχρονη εξΑΕ), από το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Γιώργο Πανσεληνά.

Για εγγραφή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/vYXwzh4oyxKC1Yrx6

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 17:30 - 19:30

Ιστοσεμινάριο για την ψυχική ανθεκτικότητα την περίοδο της πανδημίας, με θέμα:

“Καραντίνα - κρίση: Απειλή ή Ευκαιρία;” Το σεμινάριο διαπραγματεύεται το σημαντικό θέμα του τρόπου προσέγγισης των ατόμων σε καταστάσεις κρίσεων και την αλλαγή της στάσης τους. Εστιάζει σε πρακτικές και καθημερινές ενέργειες αυτοπροστασίας και προσωπικής εξέλιξης.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια, η κ. Μαρία Ψυχουντάκη, Ψυχολόγος και Αθλητική Ψυχολόγος, Αν. Καθηγήτρια στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Υπευθύνων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης και το συντονισμό της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κας Λήδας Ζαμπετάκη. Απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Θα προβάλλεται μέσω του καναλιού του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο YouTube, στη διεύθυνση https://youtu.be/47_78CwL4_o  σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτημάτων στο chat. Περισσότερες πληροφορίες για τις γενικότερες δράσεις θα βρείτε στη σελίδα του ΠΕΚΕΣ Κρήτης / ΔΡΑΣΕΙΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://pekes.pdekritis.gr/draseis/ . Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΠΕΚΕΣ Κρήτης συνεχίζει και το Δεκέμβριο 2020, την υλοποίηση του 1ου Κύκλου των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση:(https://pekes.pdekritis.gr/epimorfosi/  ).

 

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης