11 Σεπ 2020

Τελετή αγιασμού σχ. έτους 2020-2021

 





Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις  10:30  θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Αγιασμού στο σχολείο μας.  

  Οι μαθητές/τριες  της Α΄ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:15 με έναν συνοδό και θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο του σχολείου για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό.

 Οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων θα προσέλθουν και αυτοί  10:15, αλλά θα κατευθύνονται προς τα τμήματά τους, όπου θα τους περιμένει ο δάσκαλός τους.  Οι γονείς θα αφήνουν το παιδί τους στην είσοδο, όπου θα το παραλαμβάνει ο εφημερεύων εκπαιδευτικός και θα αποχωρούν. Κανένας γονέας, εκτός από αυτούς  της Α΄τάξης δεν πρέπει να βρίσκεται στον χώρο του σχολείου.

 Η είσοδος των μαθητών θα γίνει ως ακολούθως:

 Από τα δυτικά (οδός Δελαπόρτα) θα εισέρχονται οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων και από την ανατολική είσοδο  ( οδός Κρασαδάκη) οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων.

 Η κατανομή των αιθουσών του σχολείου έχει ως εξής:

 Στο ισόγειο βρίσκονται τα τμήματα: Α1, Α2, Α3, Γ1.

 Στο υπόγειο βρίσκονται τα τμήματα Β1,Β2, Β3, Ε1, Ε3.

 Στον όροφο βρίσκονται τα τμήματα ΣΤ1,ΣΤ2, ΣΤ3, Δ1, Δ2,  Ε2 και Γ2.

Θα υπάρχει εκπαιδευτικός που θα διευκολύνει τους μαθητές να βρουν το τμήμα τους και   ταμπελάκια  με το όνομα του τμήματος  τοποθετημένα έξω από την πόρτα.

     Ο Αγιασμός θα γίνει στον αύλειο χώρο του σχολείου παρουσία αντιπροσωπίας εκπαιδευτικών και των μαθητών της Α΄ τάξης, ενώ στη συνέχεια ο ιερέας θα περάσει απ’ όλα τα τμήματα του σχολείου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού γύρω στις 11:00, θα αποχωρήσουν σταδιακά από την ίδια πόρτα που εισήλθαν στο σχολείο, πρώτα  οι μαθητές της Α΄τάξης με τους γονείς τους και ακολούθως οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων σύμφωνα με το σχέδιο αποχώρησης και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Παρακαλούμε οι γονείς να μην συνωστίζονται στα σημεία εξόδου και να φροντίζουν να διευκολύνουν την αποχώρηση των παιδιών, τηρώντας και οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή νέα σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργία!

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης