7 Δεκ 2018

ΣΤ3: Ο Καραγκιόζης και η ασφάλεια στο διαδίκτυο

      Το 47ο Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει με 5 ομάδες μαθητών του ΣΤ3 στον  Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2019 του Saferinternet4Kids, με θέμα " Ο Καραγκιόζης και η ασφάλεια στο διαδίκτυο".
      Η επιλογή του Καραγκιόζη ως πρωταγωνιστή στα σενάριά μας έχει ως στόχο να αναδείξει την άγνοια πολλών ενηλίκων και γονέων (ψηφιακοί μετανάστες) για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τη δυσκολία τους να βάλουν όρια στον τρόπο που τα παιδιά τους (ψηφιακοί ιθαγενείς), χειρίζονται την τεχνολογία και να τα προστατέψουν από πιθανούς κινδύνους.
      Οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ3 κατάφεραν να συνεργαστούν αποτελεσματικά, να αξιοποιήσουν τις Νέες Τεχνολογίες με στόχο τη μάθηση και την επικοινωνία  και  μέσα από τη φιγούρα του αγαπημένου μας Καραγκιόζη, να παρουσιάσουν με  χιουμοριστική διάθεση  τις παγίδες που θεωρούν ότι κρύβει το διαδίκτυο και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης.
     Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την υπέροχη προσπάθειά τους!

Δασκάλα ΣΤ3: Σοφία Τελάκη
Εκπαιδευτικός ΤΠΕ: Αλέξανδρος Ρονιώτης

Λογισμικό: eShadow, Audacity, BB Flashback Pro 4
----------------------------

Οι εργασίες

Ο Καραγκιόζης και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 

Μαθητές: Ματίνα Βασιλειάδη, Εμμανουέλα Καλησπεράκη, Μαριλού Σωμαράκη Γιανναδάκη, Μιχαέλα Λουκάκη

Ο Καραγκιόζης και το cyber-bullying

Μαθητές: Μάνος Μουτάφης, Δημήτρης Πιτσώνης, Γιώργος Αστρινάκης, Μιχάλης Σφακιανάκης

Ο Καραγκιόζης απειλείται στο Διαδίκτυο

Μαθητές: Μαριάννα Φραγκάκη, Έλενα Βορδοναράκη, Μαρία Σταματάκη

Ο Καραγκιόζης στο Διαδίκτυο

Μαθητές: Γιώργος Χουρδάκης, Κωνσταντίνος Βοσκάκης, Θοδωρής Κούτσιος, Νικηφόρος Κεφαλογιάννης

Ο Καραγκιόζης και το Διαδίκτυο

Μαθητές: Έλενα Πελεκανάκη, Εύα Κανταλή, Ιωάννα Παναγιωτάκη, Παπυράκης Μανώλης

Ο διαγωνισμός
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 05/02/2019 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org, όπου συμπεριλαμβάνονται και σύνδεσμοι για τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.
Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»
Με αφορμή το σύνθημα της ημέρας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργανώνει έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Φ15/188342/Δ2-16/10/2018) με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.  

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης