29 Νοε 2018

Συμμετοχή μαθητριών μας στον Εικαστικό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθήτριες του ΣΤ1, Τσαβαρή Ιωάννα και Παπαδάκη Γεωργία συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό για την Αφίσα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Οι μαθήτριες συνέθεσαν ένα κολάζ ψηφιακών αντικειμένων πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, εκφράζοντας πλήρως την Πανελλαδική διάσταση και τις ψηφιακές αξίες του Φεστιβάλ.

Στο διαγωνισμό αυτό, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα εικαστικό σχέδιο (που μπορεί να υλοποιηθεί ψηφιακά με υπολογιστή ή με το χέρι) και θα εμπεριέχει τη φιλοσοφία της συμμετοχικής ψηφιακής δημιουργίας στην εκπαίδευση, όπως αυτή εκφράζεται από το Φεστιβάλ.

Η επιλογή της εικαστικής ιδέας είναι ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα πρέπει να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλα τα αποστελλόμενα έργα των μαθητών θα τεθούν ανώνυμα στην κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και θα αναδειχθούν με ψηφοφορία τα 5 καλύτερα έργα, εκ των οποίων το 1ο σε βαθμολογία θα αποτελέσει το δημιουργικό θέμα στην επίσημη πανελλήνια Αφίσα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των 5 διακριθέντων έργων θα απονεμηθούν Τιμητικά Διπλώματα.

Καλή Επιτυχία στα κορίτσια μας!

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Αλέξανδρος Ρονιώτης


Το εικαστικό της αφίσας



 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης