11 Ιουν 2018

Το 47ο Δημοτικό στην Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας!

Με το σύνθημα «Ηράκλειο: σταθερά βήματα προς μια βιώσιμη πόλη», ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο αίθριο της Λότζια, οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, οι οποίες διήρκεσαν  έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονταν στον θεσμό  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας (European Sustainable Energy Week), ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό γεγονός αφιερωμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποδοτική χρήση της ενέργειας σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η  Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας διοργανώθηκε  από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Green Energy Cluster και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.
 
Τα τμήματα Ε1 και Ε2 του σχολείου μας συμμετείχαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις πρωινές δράσεις που περιελάμβαναν, περιβαλλοντικό θεατρικό παιχνίδι, μέτρηση του οικολογικού αποτυπώματος, προβολή σε πραγματικό χρόνο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, έκθεση ανακυκλωμένης Τέχνης.
 
Τέλος το Ε2 τμήμα μοίρασε  fanzine (αυτοσχέδια περιοδικά) με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και παρουσίασε (ανάρτηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος) το animated Video που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά με θέμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή.



 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης