23 Οκτ 2017

Εθνική επέτειος

   Η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα γιορτής και εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας.Μια χούφτα άνθρωποι, με ελάχιστα εφόδια τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στις σιδερόφραχτες και άρτια εξοπλισμένες στρατιές του φασισμού.Μια χούφτα Έλληνες, αλλά ψυχές συσπειρωμένες.Μια γροθιά με έναν στόχο. Την υπεράσπιση του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα.
   Οι Έλληνες υπερασπίστηκαν όλες τις προγονικές αξίες. Μέσα στο χιόνι έδιναν τη μάχη για να μη σιγήσει το ελληνικό πνεύμα. Κι έτσι κατάφεραν να δείξουν στην ανθρωπότητα ότι η υπεροχή δεν ανήκει στο πλήθος. Ανήκει στο πάθος. Ανήκει σ' εκείνους που αψηφούν κάθε απειλή και κίνδυνο για να υπερασπιστούν ιδανικά και αξίες.
    Και δικαίωσαν τον ποιητή που αναφέρει:" Η μεγαλοσύνη των Εθνών δε μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα!".

 

                                                                      Ενημέρωση
Αγαπητοί γονείς, σας  ενημερώνουμε  ότι την Παρασκευή 27/10/2017, παραμονή της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε κάθε τμήμα ξεχωριστά. Οι μαθητές θα σχολάσουν στις 10:00. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

                                                                                                       Η Διευθύντρια του σχολείου





 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης