7 Απρ 2017

Ένα Τραγούδι, Πολλά Σχολεία, Ένας κόσμος!

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 47ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στην φετινή εκστρατεία της ActionAid που είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.
  • 16,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο.
  • 6 εκατομμύρια είναι παιδιά σχολικής ηλικίας.
  • Από αυτά 3,7 εκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο.
  • Τα παιδιά πρόσφυγες είναι 5 φορές πιο πιθανό να μην πηγαίνουν σχολείο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.
Με τη φετινή εκστρατεία δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!

Το σχολείο μας, όπως και άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην δράση, πραγματοποίησαν στις 31 Μαρτίου μια παράλληλη δράση έκπληξη. 

Στις 11:00π.μ., βρέθηκαν όλα τα παιδιά στην αυλή του σχολείου και τραγούδησαν το κοινό τραγούδι της εκστρατείας: "Θα είμαι πάντα εδώ". Πρόκειται για μια συμβολική δράση αλληλεγγύης.

Ακούστε το κοινό τραγούδι της εκδήλωσης:Τα παιδιά του Σχολείου έφτιαξαν ένα Χαρταετό μέσω του οποίου έστειλαν πολλά μηνύματα.

Μέσα από τη δράση, όλοι οι μαθητές ζητούν ποιοτική εκπαίδευση για κάθε παιδί στον κόσμο που βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση!

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την εκδήλωση του σχολείου μας.

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης