8 Νοε 2016

Δράση του Α2 - "Το λευκό μπαστούνι"



Λευκό Μπαστούνι



      Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα «Λευκού μπαστουνιού» στις 15 Οκτωβρίου, όλη η ομάδα του Α2, γονείς, μαθητούδια και οι 2 δάσκαλοι του τμήματος -Κοκολάκη Ζένια και Καργιωτίδης Αποστόλης- αφιέρωσαν το πρωινό της 30ης Οκτωβρίου, για το «Λευκό μπαστούνι»!
      Συγκεντρώθηκαν στο όμορφο παρκάκι δίπλα στις αρχαιότητες της Κνωσού, όπου τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι στο πάρκο μια και ο καιρός ήταν υπέροχος, οι γονείς αντάλλαξαν καλημέρες και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν λίγο καλύτερα (μια και οι μαθητές της τάξης προέρχονται από διαφορετικά νηπιαγωγεία της περιοχής).   Εκτός από το ελεύθερο παιχνίδι στο πάρκο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φορέσουν μάσκες και να παίξουν με «κλειστά μάτια», έχοντας τη βοήθεια των Λευκών μπαστουνιών που μας δάνεισε ο Σύλλογος Τυφλών Ηρακλείου, με την πολύτιμη μεσολάβηση και βοήθεια της ψυχολόγου (και μητέρας μαθητή του τμήματος) της κυρίας Τερψιθέας Βασιλάκη. 


   
    Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα  στην τάξη με την επίσκεψη δύο αξιολάτρευτων και αξιέπαινων μαθητών από το 7ο Γυμνασίου Ηρακλείου, του Γιώργου και του Κωνσταντίνου.
      Μας έδειξαν τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι ίδιοι το Λευκό τους μπαστούνι, πώς κινούνται στην καθημερινότητά τους με ή χωρίς αυτό, τον τρόπο που διαβάζουν και γράφουν. Έγραψαν  τα ονόματά μας στη γραφή Braille με τη γραφομηχανή που έφεραν στην τάξη και έπαιξαν μαζί μας ένα δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι.
      Αποκτήσαμε δύο υπέροχους φίλους που μέσα σε μερικά λεπτά μας έδωσαν ένα τεράστιο μάθημα ζωής, δύναμης και ήθους. Τα πρωτάκια μας τους αποχαιρέτησαν κι εκείνοι έδωσαν την υπόσχεση να μας ξαναεπισκεφθούν! 






 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης