22 Μαρ 2016

1 + 1 = μπλε

Γονείς και μαθητές, μην το χάσετε!

Εργαστήριο για μαθητές με τίτλο: «1 + 1 = μπλε // Γυμναστική της Δημιουργικής Σκέψης» στο πλαίσιο του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


Στο πλαίσιο του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info),  θα διεξαχθεί εργαστήριο για όλους με τίτλο «1 + 1 = μπλε // Γυμναστική της Δημιουργικής Σκέψης» και εισηγητή τον  Δρ Δημήτρη Γραμμένο,  Ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής-ΙΤΕ.

Όπως είναι καλό να γυμνάζουμε το σώμα μας, προκειμένου να είναι υγιές και δυνατό, αντίστοιχα χρειάζεται να γυμνάζουμε και τη δημιουργικότητά μας, αν θέλουμε να τη διατηρούμε σε καλή κατάσταση και να μην ατονήσει, καθώς περνούν τα χρόνια. Η Γυμναστική της Δημιουργικότητας περιλαμβάνει μια σειρά από διασκεδαστικές ασκήσεις που προπονούν πολλές μυϊκές ομάδες της Δημιουργικής Σκέψης (όπως είναι η φαντασία, η εφευρετικότητα, η ανοιχτομυαλιά, η κριτική σκέψη, η επιμονή, η αισιοδοξία, το κέφι, η περιέργεια, η αντισυμβατικότητα κ.ά.), σε συνδυασμό με γνώσεις για τη χρησιμότητα και την αποτελεσματική εκτέλεσή τους. Όπως κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης, η Γυμναστική της Δημιουργικότητας ξεκινά με μια καλή προθέρμανση και ολοκληρώνεται με ασκήσεις χαλάρωσης.

Η Γυμναστική της Δημιουργικής Σκέψης απευθύνεται σε μυαλά από 10 έως…ετών!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω (κεντρική αίθουσα, 2ος όροφος), στο Ηράκλειο το Σάββατο 09 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παραπάνω εργαστήριο θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής  (http://goo.gl/forms/gif5req02E) έως και την  Κυριακή 03 Απριλίου 2016.

Όλες οι συμμετοχές θα γίνουν αποδεκτές.

Στους συμμετέχοντες μαθητές θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής μετά το πέρας του εργαστηρίου.

Ελάτε να γυμνάσουμε όλοι μαζί τα μυαλά μας διασκεδάζοντας!
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης