6 Οκτ 2015

Πώς περάσαμε τη 2η Πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού...

57_oΤο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. 


Φέτος, θέλοντας να κάνουμε κάτι διαφορετικό από πέρυσι, επισκεφθήκαμε τον αθλητικό όμιλο Ηράκλειο ΟΑΑ. Εκεί οι προπονητές  έδειξαν στα παιδιά  μας, κάποιους βασικούς κανόνες  των αθλημάτων (μπάσκετ,τένις,πινγκ πονγκ και σκάκι) και τους μίλησαν για την ιστορία και την προέλευση κάθε αθλήματος ξεχωριστά . Νωρίτερα στις τάξεις, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι του σχολείου μίλησαν στα παιδιά για το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.Ήταν μια θαυμάσια αθλητική ημέρα .Ευχαριστούμε τον όμιλο «Ηράκλειο»ΟΑΑ για την φιλοξενία του σχολείου μας στις εγκαταστάσεις του.

         85250_n

99999
784_n

213_o
76_o

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης