1 Μαρ 2015

ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ

ΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΛΑΔΙ

Αυτήν την εβδομάδα μιλήσαμε για τη σπουδαιότητα του ελαιόλαδου στην υγεία αλλά και στην ομορφιά μας. Η Όλγα και η Μαριλία μας παρουσίασαν με έναν πολύ όμορφο τρόπο τα οφέλη του ελαιόλαδου τόσο για τον οργανισμό μας όσο και για την περιποίησή μας.
 Ξεκινώντας την παρουσίασή τους τα κορίτσια μας μίλησαν για την Μεσογειακή διατροφή και πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας το λάδι αφού μας προφυλάσσει από πολλές ασθένειες και μας βοηθά να ζούμε περισσότερο. Το ελαιόλαδο προστατεύει την καρδιά μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθά το μεταβολισμό μας και τη ροή του αίματος, τονώνει τον οργανισμό, βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος. Οι γιατροί λένε ότι το ελαιόλαδο βοηθά τα παιδιά να έχουν γερά κόκαλα γιατί βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου και καλή λειτουργία του εγκεφάλου γιατί μας βοηθά να μην ξεχνάμε.

Εκτός όμως από την υγεία μας βοηθά και την ομορφιά μας. Από την αρχαιότητα ως σήμερα οι γυναίκες χρησιμοποιούν το λάδι για την περιποίηση των μαλλιών, του σώματος και του προσώπου τους. Ακόμα και σήμερα με το λάδι φτιάχνουμε πολλά καλλυντικά. Φτιάχνουμε λάδι για να μυρίζει όμορφα το σώμα μας, περιποιούμαστε με αυτό τα νύχια μας και μας βοηθάει στις παρανυχίδες, ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη, κάνουμε με αυτό μασάζ στα πόδια και στο σώμα μας, μαλακώνει το σκληρό δέρμα στους αγκώνες και στα γόνατα και πολλά άλλα.

Η Μαριλία και η Όλγα περιποιήθηκαν τα χέρια μας κάνοντάς μας ένα μικρό πίλινγκ. Ανακάτεψαν λάδι με χοντρό αλάτι και με αυτό κάναμε μασάζ στα χέρια μας. Μόλις ξεβγάλαμε νιώσαμε αμέσως ότι έγιναν πιο απαλά. 















Και για να μην παραπονιούνται οι μαμάδες μας έδωσαν την συνταγή για να το κάνουμε και στο σπίτι.















Τέλος μας έφεραν σαπούνι που φτιάχνεται από το λάδι και μας μίλησαν για την χρήση του παλαιότερα. Οι γιαγιάδες μας το χρησιμοποιούσαν όχι μόνο για να πλένουν το σώμα τους αλλά και τα ρούχα τους. Μας έκαναν δώρο και μια πλάκα σαπούνι για να πλενόμαστε και στο σπίτι με αυτό. Και πόσο υπέροχα μυρίζει!

Μπράβο Όλγα! Μπράβο Μαριλία!
Υπέροχη παρουσίαση!

 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης