29 Σεπ 2014

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Άνοιξαν τα σχολεία και τα παιδάκια μου επέστρεψαν δυναμικά κι ορεξάτα. Έτσι δυναμικά ξεκινήσαμε και τη φετινή σχολική χρονιά με την πρώτη μας διαθεματική εργασία για το Φθινόπωρο.
Οι μικροί μαθητές του Β2 με άφησαν άφωνη με τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα που επέδειξαν στην πρώτη τους εργασία. Αφού ξεκινάμε έτσι φανταστείτε τι θα επακολουθήσει… Σας δίνουμε μια μικρή γεύση του Φθινοπώρου μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Η Μαριλία και η Έλλη μας μίλησαν για τα φρούτα του Φθινοπώρου. Τι καλύτερος τρόπος να ξεκινάς το πρωινό σου με βιταμίνες, αφού στο τέλος καθαρίσαμε και γευτήκαμε αυτά τα ζουμερά φρουτάκια!

Η Αλεξάνδρα και η Ειρήνη μας έφεραν λουλούδια του Φθινοπώρου.



















Ο Χρήστος και ο Αλέξανδρος μας μίλησαν για τη σπορά και το όργωμα της γης. Μας έφεραν να δούμε σπόρους κι έκαναν μια υπέροχη αναπαράσταση του οργώματος και της σποράς. 


Μας έφεραν πλούσιο οπτικό υλικό κι ένα αίνιγμα! Μπορείτε να το βρείτε;


 Ο Γιώργος και ο Βασίλης γέμισαν την τάξη με τη μυρωδιά των σταφυλιών και του μούστου. Μας μίλησαν για τα παράγωγα του σταφυλιού κι έφτιαξαν μούστο μπροστά μας!


Μας κέρασαν μουσταλευρία και μουστοκούλουρα και μας έδειξαν ένα βίντεο για τον τρύγο.


 Η Όλγα και η Όλγα μας παρουσίασαν το μάζεμα της ελιάς. Μίλησαν και για τη χρήση της στους Ολυμπιακούς αγώνες.
 

Ο Μιχάλης και ο Γιώργος μας έφεραν να δούμε τους σπόρους και τα λαχανικά του Φθινοπώρου.



Και ας μην ξεχνάμε το υπέροχο δωράκι που έκαναν στους συμμαθητές τους.
Ο Άγγελος και η Ελένη έψαξαν και βρήκαν παροιμίες για το Φθινόπωρο και τα παιδιά του.
 Η Δήμητρα και η Λυδία μας μετέφεραν στο χρόνο και μας παρουσίασαν τις εθνικές εορτές της εποχής: την 28η Οκτωβρίου και το Πολυτεχνείο.
Και τέλος ο Γιώργος και ο Νίκος μας ανέφεραν τις εκκλησιαστικές γιορτές της εποχής. Μας κέρασαν και λουκουμάδες μιας και ο Άγιος Ανδρέας μας τρυπάει τα τηγάνια αν δεν ψήσουμε στη γιορτή του λουκουμάδες!

Μπράβο σε όλα τα παιδάκια μου!!!
Μείνετε συντονισμένοι. Έπεται και συνέχεια…




 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης