27 Μαρ 2014

4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

                 

Οι μαθητές του τμήματος Δ2 θα συμμετάσχουν στο 4ο Φεστιβαλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζοντας ένα ψηφιακό βίντεο με θέμα την ασφαλή οδήγηση. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου οι μαθητές δημιούργησαν comic χρησιμοποιώντας το web λογισμικό "Toondoo" και στη συνέχεια με το Windows Movie Maker ολοκλήρωσαν τις δημιουργίες τους σε ένα ψηφιακό video αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους. Επιπλέον, χρησιμοποίησαν τα προγράμματα, Ζωγραφική των windows και το Kolourpaint του λειτουργικού συστήματος "ubuntu" με το οποίο έκαναν την τελική επεξεργασία των comics, καθώς και το RealPlayer για την επεξεργασία των αρχείων ήχου, που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα ηχογράφησης των windows.  


------------------------------- 



Το σχολείο μας το 47ο Δημοτικό Ηρακλείου συμμετέχει κατ’ επανάληψη στο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας. Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε τη συμμετοχή και του δικού μας τμήματος του Στ2, γεγονός που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Με κεντρικό μας σύνθημα «ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», ασχοληθήκαμε με ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δυστυχώς απασχολεί έντονα τη σχολική κοινότητα. Δεν είναι άλλο από την ενδοσχολική βία. Αφού λοιπόν χωριστήκαμε σε ομάδες, δημιουργήσαμε το σενάριο για δύο σύντομες ιστορίες. Κάναμε τις λήψεις κυρίως στο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια φτιάξαμε ένα βιντεάκι χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα windows movie maker. Βάλαμε υπότιτλους, μουσική και σκίτσα ζωγραφισμένα από εμάς, αφού τα σκανάραμε και τα επεξεργαστήκαμε στη ζωγραφική. Η ταινία μας ετοιμάστηκε, όμως κάτι μας έλειπε. Ένα δικό μας τραγούδι, που θα δείχνει την αντίθεση μας απέναντι στην ενδοσχολική βία. Γράψαμε λοιπόν τους στίχους, το μελοποιήσαμε με τη βοήθεια της δασκάλας της μουσικής και το ενσωματώσαμε στο βιντεάκι μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει.
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης