29 Οκτ 2013

Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου





Φέτος τα τμήματα της Δ´ τάξης του σχολείου μας ανέλαβαν τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθήτριες του Δ1 μίλησαν για το τι συνέβη εκείνα τα χρόνια. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο που έδειχνε πώς η Ιταλία προετοίμασε και μας κήρυξε τον πόλεμο, καθώς και ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης.
Οι μαθητές του Δ2 παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό για την κήρυξη του πολέμου και για το πως αντέδρασε μια μικρή οικογένεια στην είδηση. Ακολούθησε το τραγούδι «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» από όλους τους μαθητές της Δ’ τάξης Τα αγόρια του Δ1 συνέχισαν με την αφήγηση της πορείας των Ελλήνων στρατιωτών προς το μέτωπο, για τις νίκες και τις κακουχίες που αντιμετώπιζαν. Η γιορτή συνεχίστηκε με βίντεο που αναφερόταν στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης. Το επόμενο τραγούδι ήταν το «Της αγάπης αίματα». Το Δ3 αναφέρθηκε στην Κατοχή και στα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός. Το τρίτο τραγούδι ήταν το «Άσμα ασμάτων». Το τελευταίο βίντεο της γιορτής ήταν ένα animation με αντιπολεμικό μήνυμα και ακολούθησε το τραγούδι «Στην ποταμιά». Η γιορτή έκλεισε με τον χαιρετισμό της Διευθύντριας, κ. Αθηνάς Κρητσωτάκη και τον Εθνικό Ύμνο.
Οι δάσκαλοι των τμημάτων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μαθητές των τμημάτων για την προσπάθειά τους και όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν τη γιορτή μας!
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης