21 Δεκ 2012

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις


Οι δραστηριότητες των μαθητών του 47ου Δημοτικού Σχολείου ζέσταναν την παγωμένη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και σκόρπισαν χαρά, αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα σε γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, φίλους... Οι μαθητές μεταμφιέστηκαν σε καλικάντζαρους, ξωτικά, νεράιδες και χάρισαν μαγεία και αισιοδοξία.Στη γιορτή του Σχολείου που έγινε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, οι μικροί μαθητές της Α' Τάξης μέσα από μουσικοκινητικά θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν το παραμύθι των καλικαντζάρων που πριονίζουν το δέντρο της γης. Αναζήτησαν τα Χριστούγεννα στον κόσμο της μουσικής και μέσα από τη μαγεία της αλλαγής του χρόνου, όπου πραγματικότητα και φαντασία μπερδεύονται ονειρικά, ευχήθηκαν σε όλους Υγεία-Αγάπη-Ειρήνη. Οι μαθητές μας, του Β2 τμήματος, μας σύστησαν την κυρία "Κρίση" μέσα από τα δικά τους μάτια και μας διαβεβαίωσαν ότι αρκεί η αγάπη, η ελπίδα, η πίστη, η σοφία, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη για να ξεπεράσουμε την κρίση και ότι "...το γέλιο δεν πληρώνεται, μας έχει χαριστεί...".
Τα θεατρικά δρώμενα ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου με τη δραματοποίηση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά, "Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους", από τους μαθητές του Δ3 τμήματος. Οι μαθητές μας έπεισαν ότι ο Αϊ Βασίλης είναι μαγεία, συμβολίζει την προσφορά, τη γενναιοδωρία και η πίστη σ' αυτόν βοηθά, τουλάχιστον τις άγιες τούτες μέρες, να νιώσουμε πιο ευχάριστα, πιο κοντά στο συνάνθρωπό μας.
Ο Αϊ Βασίλης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επισκέφτηκε το Σχολείο μας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και μοίρασε δώρα, χαρά και χαμόγελα στους μαθητές μας, που τραγούδησαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, με τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου παζαριού από χειροποίητες εικαστικές δημιουργίες και γλυκιές προσφορές μαθητών, δασκάλων, γονέων. Τα χρήματα από το παζάρι θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με ανακοίνωση του συγχαίρει τη διεύθυνση και τους δασκάλους του 47ου για τις πρωτοβουλίες τους και τις θαυμάσιες εκδηλώσεις τους κι εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία για το 2013.
 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης