10 Μαρ 2023

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου








ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και την Περιφέρεια Κρήτης με εκπρόσωπό της τον κύριο Ζάχαρη, υπεύθυνο για πολιτιστικά θέματα, που παρουσίασαν μια όμορφη μουσική δράση για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, η οποία  αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και αξίζει να στηρίξουμε όλοι. Πραγματικά το πρόγραμμα αυτό ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές, καθώς και το υπέροχο βιβλίο με τα μουσικά όργανα που τους μοιράστηκε.

Η γνωριμία  με τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εγκαινίασε  η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών    στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συστήνουν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας στους μαθητές, τόσο μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας κάθε οργάνου όσο και με τη χρήση του. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όψη των οργάνων, το υλικό κατασκευής τους,  τον τρόπο που παράγεται ο ήχος τους, το ηχόχρωμα τους, τους τρόπου που συνηχούν με άλλα όργανα, τόσο της «οικογένειας» τους όσο και άλλων «οικογενειών». 

Γνωρίζοντας το κάθε όργανο χωριστά, οι μαθητές μπορούν να αντιληφθούν την δυναμική που προκύπτει όταν όλα μαζί συνθέσουν μια ορχήστρα τονίζοντας έτσι τη συνεργασία, τη σύνθεση δυνάμεων και το τελικό μουσικό αποτέλεσμα που προκύπτει.


 
47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κρασαδάκη 19, Ηράκλειο, 2810323225, mail@47dim-irakl.ira.sch.gr - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης